Anlag för broschyrer

Tänk om man fick vara ledig hela tiden. Vakna när man känner för det, äta när man vill och gå ut när man tycker att det passar. Jag är ledig nu, så jag gör allt det där. Woha! Jag har också höstlov! Kanske man uppskattar ledighet som mest när man har ett arbete som inte ger ens ett uns stimulans, som man bara vill gå hem från så fort man kommer dit. Nu är jag i alla fall inte där och vetskapen om det är tusenskön.

Jag undrar hur det är att resa med mig. När jag var några år yngre än 20 trodde jag att min ömma moder var broschyrernas ökrönte härskare. Hon samlar och slukar all information hon får tag i. Skitstörande! Hon upptäckte Gran Canaria i A5-format och inte irl. Men jag börjar undra om inte jag är värre! Jag använder mig dessutom av internet och jag skriver ner allt viktigt jag kommer åt - jag gör nästan egna broschyrer. Åh, där dök det upp en snilleblixt. How about att göra en broschyrserie vid namn "Hannas tio toppar - en enkel guide över platser där jag har varit och som du borde besöka". Herregud, jag kan verkligen inte göra en London-guide. Den skulle bli fetare än alla Harry Potter-böckerna tillsammans. Får dela upp det helt enkelt. West Hampstead ska få en broschyr. Holmsund ska inte få det. Kanske Obbola.


Guide i Gamla Stan

 

Stockholmo! Kändes helt sjukt att träffa Jihan igen - i Sverige! Sjukt kul i alla fall. Vi har promenerat genom Gamla Stan, lunchat på gay café och tar nu en andningspaus på vandrarhemmet på Fridhemsplan. Min vän är fascinerad av våra affärer, människor och byggnader men fasar för kylan därute på gatorna. Det är ett ansvarsfullt jobb att visa upp vårt land. Man blir en smula patriotisk och skäms samtidigt lite, vad ska man egentligen visa i denna måttliga huvudstad? Visst är den rätt fin och visst finns det saker att se, men jag finner ingen trepunktslista på självklara sevärdheter att fånga på digitalkameran. Ohwell, vi njuter av shopping och nöjen istället. : )

Sarah, förlåt att jag inte ringde igår. Hade fullt upp med packning, sen antog jag att du var ambitiös i simbassängen och efter det myste jag med bror&syster. Tiden försvann. Hoppas du har överseende. Vi kan väl höras i dagarna?

Jag undrar nu

En hel dag har gått. Solen har stigit högt på himlen, sedan dalat nedåt för att efterlämna ett mörker. Jag såg inte så mycket av den. Jag tänkte att, jag har ju dig. Jag har det ljus jag behöver så jag klarar mig. Dina ord, och jag glömmer mörkret.

En hel dag har gått. Jag har inte hört din röst. Jag har inte fått så litet som ett tecken på liv. Jag undrar. Jag undrar vad du tänker på. Om du tänker på mig.

En hel dag har gått. Jag vet att vår relation är ömsesidig. Båda bär vi skuld för djupa fåror och båda bär vi ansvar för vida leenden. Vi är två som ska ge och inte en, så vem är jag att anklaga? Men här i detta nu vill mitt egosynta och kärlekssjuka jag att du ska träda fram och ta ton.


olbano

Om mindre än en vecka befinner jag mig på gatorna i Gamla Stan och visar vårt vackra, välstädade land för min koreanske vän Jihan. Stockholm är inte direkt staden som ligger mig närmast, så det blir en utmaning att på två dagar ge honom något i bagaget att berätta om för familj och vänner. Alla tips välkomnas hjärtligt. Största intresset är nog shopping och nej, han kommer inte att häpnas av våra skyskrapor eller fina arkitektur. Han har garanterat sett maffigare. Så jag måste presentera Sverige på ett mer svenskt sätt, på ett mer olbano vis. Det är förresten årets tillskott till svenska akademin. Ett uttryck uppfunnet av min vågade väninna på högskoleprovet. Med lite hjälp av olban själv kom hon underfund med ordets betydelse - när något är olbano är det häftigt, enastående, näst intill exotiskt. Så tänk på det, nästa gång ni använder er av "coolt" eller "stilsäkert". Prova säg "olbano" istället.

Jag ser mycket fram emot att träffa min gamle kamrat, som delade min frälsning till Londons marknader och kinarestauranger. Tänk om det blir sådär ångestladdat att jag överväger en flytt tillbaka till min favoritstad. Jag ska försöka att njuta av Stockholmo istället och enkelt ignorera kliandet i fingrarna som säger åt mig att boka en Ryan-biljett redan nu. Det är svårt att låta bli att sakna London och livet jag hade där när jag ständigt påminns om det. Celine är ambitiös och skickar sms på svenska till mig. Jag tänker på Zehn ibland. Ofta. Har inte hört något av honom och jag undrar hur han har det där i Istanbul. Trivs han? Är hans lover fortfarande en gud i sängen? Och Marc. Hur är det med honom? Nu ska jag avsluta detta inlägg. Anna svarade på mitt brev idag och jag ska läsa det nu. Se vad hon tyckte om ACO's nagelbandskräm jag skickade till henne. Body Shop kan slänga sig i väggen, Sveriges apotek är faktiskt olbano.


Hemmafru just nu

Min man är och svettas på fotbollsplanen. Själv är jag hemma och bakar kanelbullar samtidigt som TV:n står på trean - "Ensam mamma söker". Är inte jag lite för ung för sånt här? Hemmafrustämpeln till trots är det otroligt skönt att vara här och låta tiden bära mig framåt utan krav och måsten. Det är såhär livet ska kännas. Lugn och lycka. Spendera dagar och nätter med den man tycker om. Vi delar faktiskt på hemsysslorna, tro inget annat. Men jag måste ju säga att jag gärna tar på mig bakningsrollen, det är så mycket roligare än att laga mat! Snart kommer sportfånen hem och då blir det bullar och mjölk till "Sunes jul". Vi tar oss igenom vartenda avsnitt av denna fantastiska julkalender. Känns dessutom inte alldeles fel med tanke på att vi faktiskt går mot snöigare tider. Tänk, snart dags att börja med lussebullarna! Jag kan inte bestämma om de eller semlor är mina högtidsfavoriter... Förhoppningsvis kommer jag att lyckas bättre med julbak än familjen Andersson. Rudolf och hans knäck är i en klass för sig, svår att mäta sig med. Åhh, kan han inte komma hem snart?! I miss him...


Premiär!

Jag tänkte lägga upp den allra första bilden jag tog med min splitternya superkamera. Jag hade inte förstått hur man satte på autofokus... Den som gissar rätt på motiv får en glasspinne!


Seeing you

Oh, she's sweet and now she's gone. Vi får vänta några månader innan Lotta besöker Norrland igen. Den korta veckan med henne har varit värdefull, det var så kul att träffa henne. Kan du inte stanna lite längre nästa gång?

Lunch på Direct i Umeå

Dagen med dig

Igår hände det. Jag gick mot entrén och där innanför, bland alla rea-filmer och böcker stod hon. Snygg i håret och leende som alltid. Det kändes så bra att se henne igen. Allt var precis som sist, varken humorn eller samtalsämnena har förändrats. Vi shoppade loss i norra Norrland och lunchade länge (jag hatar uttrycket, men hon skulle sagt så!). Sen bjöd hennes föräldrar på god middag och vi minihängde hos mig. Precis som förut.


Var är viljan?

Jag får kalla fötter hela tiden. En ångest arbetar med mig, eller kanske snarare mot mig? Jag har inga krafter att ta av när det väl gäller. När det inte gäller finns all energi till hands. Jag är inte så envis som andra, har inte så lätt för att bita ihop som de. Jag vill lägga mig ner för stunden, blunda och väckas av dig. Som förr. Du kan det där så bra. Du kan mig. Jag skymtar en skepnad. Svartklädd, svarslös. Mina ögon ljuger, intrycket är inte sant. Det finns ingen där när jag tittar tillbaka. Tomheten skapar sockerbehov och jag äter snart ihjäl mig. Det dämpar inte trötthet! Det förtvinar inte längtan! Men det begärs, begärs, begärs. Jag står inte emot. Jag gapar, jag tar det jag får men kräver inte av mig själv att önska något annat. Kräver ingenting av mig själv. Jag är lat och känslig. Att "kolla upp" är för tungt. Så jag sätter mig här istället och skriver. Rensar huvet, sorterar tankar, ställer fler frågor. För att stå kvar på ruta ett igen. Det här tar mig ingen vart och jag tror att jag behöver semester. Men det handlar bara om att ta tummen ur röven, hur svårt det än är.

Adoreable

So and so, so it's so. Dina ögonfransar var droppklädda av det spökande regnet, dina händer kalla men ändå sken du som en sol och log lika stort som ditt hjärta. Det är fint när du är här. Samtidigt slits jag av tankarna att jag ständigt är ifrån dig, och att jag har mig själv att skylla. Lika tärande är tanken på att jag kanske väljer det igen, och igen och igen och igen. Jag ska jobba på det, jag lovar. För såhär ska det inte vara. Nog om det negativa. Du är fantastisk. Din envishet, dina resonemang och din finurliga humor. Det är så jag tycker om dig.

Nu ska jag och mina syskon baka kladdkaka och se Harry Potter och Fenixorden. Då känns det litelite bättre att du inte längre är så nära mig som det bara går. Bakmani eller terapi?


Fall and friends

Mum: "Jaha, hur går det med livet och planerna då?"
Me: "Jaa, det blir rent."

Städ är allt jag lever för känns det som. Städ städ städ. Flyttstäd. Företagsstäd. Skitigt städ. Rent städ. Drygt städ. Asdrygt städ. Vem kan städa mitt igendammade huvud? På fritiden gäspar jag av trötthet och umgås med fint folk. Jag har beundrat min väninna för hennes starka TV-intresse. Hon fäller nästan tårar av glädje över veckans seriepremiärer. För en tablålös själ som undertecknad är det häpnadsväckande hur hon kan vara så inbiten. Annat ballt jag gjort när jag inte städat är att hälsa på min andra kompis i hennes nybyggda villa. Där har hon stått med hammare och kritiskt öga i högsta hugg och fått till ett litet snyggbygge ute i skogen. Mäkta imponerande. Duschen var häftigast. Där ryms en hel familj!

Lördagen bjöd på upplevelsebad - vilken upplevelse! - följt av sup och röj. Inga lugna stunder, hej oh nej! Träffade lustiga människor och jag har inte riktigt kommit underfund med huruvida det var bra eller dåligt - kanske någonstans i mittenskiktet. Vore ju trist om det aldrig hände något spännande. Men spänning fick vi, en av mina darlings tappade sin nya mobil i en marsall. Pricksäkert men olyckligt. Hör du nånting när man ringer nu? Hela söndagen spenderade jag med min mysiga tuffis. Vi bakade och jag förlorade oskulden med den okände doktorn. Brittiska forever in my heart. ♥

RSS 2.0