Arbetsskadad

Arbetsskadad? Vaknade strax efter åtta imorse, klev upp, åt frukost och före tio var toan färdigstädad. Vars jag än befinner mig i funderar jag på hur lång tid det skulle ta att torka av listorna eller vilket medel som skulle fungera bäst att ta bort den där fläcken på väggen.

Januari börjar lida mot sitt slut men än är vi inte där. Ändå har Åhléns sålt slut på sina praktiska almenackor och det finns bara fula kvar, 30% på reapriset. De kommer inte att få in några nya. Hur ska vi kunna styra upp oss detta år utan agenda? Det här kanske är början på ett gör-det-själv-år. Tyvärr har jag inte tid att tillverka en liten kalender för 365 dagar som ska vara liten och smidig med lagom utrymme för dagens planer.

Var på arbetsintervju igår igen. Jag ska jobba jour var tredje helg. Värsta glassigt! Städjour. Inte särskilt glassigt. Dessutom hörde de av sig från Skärgårdsnytt och lät intresserade. Ska jag bli lokal journalist nu? Känns lite pinsamt...

En helt ny karriär

"Hejsan!


Jag fick tips en av en vän om att Skärgårdsnytt är i behov av skribenter. Av självklara skäl tände jag till på förslaget och tänkte härmed skriva några rader om varför just jag är lämplig för denna befattning.


Jag är en 20-årig tjej som har bott i Holmsund i nära 15 år och kan därför stigarna, idrottsklubbarna och Holmsundarna utan och innan. Förra året prövade jag för första gången vingarna och bosatte mig i London för att träna upp engelskan, jobba och möta nya kulturer. Nu är det däremot Sverige som står i första hand och jag är back in business - tillbaka på hemmaplan igen. Under året utomlands samlade jag på mig kött på benen, inspiration och ett vidare perspektiv på min omgivning. Därför tror jag att jag har mycket att dela med mig av till mina grannar och vänner på både rätt och fel sida av järnvägen.


Tro nu inte att min uppfattning om Skärgårdsnytt är gammal och ringrostig bara för ett år i frånvaro; o nej! Tvärtom hindrade inte min resa mig från att ta del av nyheterna hemifrån, mina vänner ställde troget upp och skickade varenda nummer med post.


Jag tycker att Skärgårdsnytt är ett trevligt nyhetsblad med väsentlig information och jag skulle med ära ta mig an att skriva om betydelsefulla karaktärer, nya lokala projekt eller andra aktuella frågor som rör oss skärgårdsbor. Krönikor, intervjuer, reportage - ingenting är utanför mina gränser. Jag har skrivit sedan den dag någon lärde mig använda en penna och än har den inte blivit nerlagd.


Vänligaste hälsningar


Hanna Landström"


Enkelt eller omöjligt?

Igår började jag på en låt till min vän Sarah. Det var hennes filosofi som genomsyrade texten och min vemodighet som präglade den melodiska delen. Sorgsna toner såklart. Men! Jag lyckades hålla mig borta från E-moll. Blev istället ett E. Det är tyvärr inte heller ett särskilt muntert ackord.

När folk ifrågasätter varför jag alltid både spelar och lyssnar på melankolisk musik så svarar jag enkelt att det är så jag lyckas hålla mig glad. Jag tar ut min ledsna sida inom musiken och orkar därför med att le mot min omgivning. Det kanske låter lite invecklat, men jag upplever att det fungerar ganska väl. Oftast är jag ju glad av mig. Sen har jag också någon slags vision om att kunna få mitt leende att smitta av sig till andra. Det borde ju vara lättare att hjälpa den som kollar brevlådan på samma sida av gatan som en själv än den som plockar äpplen på andra sidan jorden. Men ibland står man där, alldeles intill och andas precis samma luftburna molekyler. Avståndet spelar ingen roll. Ibland är man lika hjälplös som den som behöver en och fastän man vet om det och vill det så kan man inte göra någonting. Betyder det bara att saker inte är enkla, eller istället att de är omöjliga?

Peace and love :)


Liknelse.

Boken jag läser just nu handlar om en alkoholiserad fyrabarnsmamma som tjänar brödfödan genom att städa rika människors hem.

Jag fick ett jobb idag. Numera timvikar jag som lokalvårdare (= 0.2), jag städar rika människors hem. Inga ungar än, men efter utgång imorgon kanske jag hittar en stilig umebo att slå ihop mitt liv med?
Kommer jag att bli alkis också?

Ett

Jag har höga ambitioner vad gäller mig själv. Mitt liv ska vara både givande för stunden och minnesvärt när det gått några dagar, några år. I framtiden ska jag bli något stort och betydelsefullt och fantastiskt. Varje morgon jag vaknar ska jag brinna av entusiasm och bokstavligen hoppa ur sängen och hugga in på dagens äventyr med hull och hår och ivrighet.

För tillfället håller jag inte måtten, jag är istället och skramlar i bottenskiktet. Heja Hanna!
Jag är arbetslös = 0.0
Jag kommer kanske att få ett städjobb den här veckan = 0.5
Jag kommer förmodligen att jobba något i stil med 50% = 0.2


Jag antar att man måste börja någonstans, och det är här och nu. Jag är på ruta ett. Jag är ung och outbildad, ung och orörd, ung och oförstörd. Åren hittills har bara varit förberedelser för uppförsbacken som börjar nu. Time to climb, honey.

RSS 2.0