Hastbullar med hallon

Har jag sagt att jag gillar att baka? Idag tog jag äntligen tag i en länge planerad plan och gjorde hastbullar med vit choklad och färska hallon från marknaden. Här kommer ett magiskt recept:

   

  •  Typ 2 tsk bakpulver. Här köper man bakpulver styckeförpackat i små papparspåsar, tror det är kring 2 tsk i en sån.
  • Lite vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl socker
  • 125 g hallon
  • 100 g vit choklad
  • 1 dl mjölk
  • 1 ägg

   

Blanda sockret med hallonen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och finfördela sedan smöret i det. Hacka chokladen och häll i. Blanda även i hallongegget, mjölken och ägget. Smeten ska vara rätt lös. Grädda mitt i ugnen i 225g i 10-15 minuter. Tyvärr suger min ugn röv så den brände sats nummer två. Gräddade i tre omgångar för vår ugn är size mini och det finns ingen plåt så jag fick glatt använda en ugnsform i glas istället. Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg och skrev kokböcker. De blev i alla fall goda, fast inte super. Ska fila lite på receptet nästa gång, det saknades sting. Kanske en nypa salt?



Kommentarer
Postat av: mari

gud va du donar! jag är rädd att om jag bakar så kommer bakverket smaka pizza, för det är det enda som tillagas i vår ugn.

2009-03-22 @ 18:52:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0