Hastbullar med hallon
Har jag sagt att jag gillar att baka? Idag tog jag äntligen tag i en länge planerad plan och gjorde hastbullar med vit choklad och färska hallon från marknaden. Här kommer ett magiskt recept:
- Typ 2 tsk bakpulver. Här köper man bakpulver styckeförpackat i små papparspåsar, tror det är kring 2 tsk i en sån.
- Lite vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 dl socker
- 125 g hallon
- 100 g vit choklad
- 1 dl mjölk
- 1 ägg
Blanda sockret med hallonen. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och finfördela sedan smöret i det. Hacka chokladen och häll i. Blanda även i hallongegget, mjölken och ägget. Smeten ska vara rätt lös. Grädda mitt i ugnen i 225g i 10-15 minuter. Tyvärr suger min ugn röv så den brände sats nummer två. Gräddade i tre omgångar för vår ugn är size mini och det finns ingen plåt så jag fick glatt använda en ugnsform i glas istället. Man tager vad man haver, sa Kajsa Varg och skrev kokböcker. De blev i alla fall goda, fast inte super. Ska fila lite på receptet nästa gång, det saknades sting. Kanske en nypa salt?
gud va du donar! jag är rädd att om jag bakar så kommer bakverket smaka pizza, för det är det enda som tillagas i vår ugn.